EPC

EPC – Energieprestatiecertificaat

Het EPC bevat een score die de energiezuinigheid van de woning weergeeft, dit vergemakkelijkt het voor kandidaat- kopers en huurders om de energiezuinigheid van de woning in te schatten, om zo later niet voor onaangename verrassingen te komen staan. Hoe lager de score, hoe energiezuiniger de woning. Ook staan er op het EPC tal van aanbevelingen over investeringen om de woning energiezuiniger te maken.

Het EPC is verplicht bij het te koop of te huur stellen van uw woning. Verder dient het EPC reeds aanwezig te zijn voor dat u de woning te koop of te huur stelt. De eigenaar van het vastgoed is steeds verantwoordelijk voor het EPC ook al doet u beroep op vastgoed – of notariskantoor.

EPC gemeenschappelijke delen

Naast het gewone EPC is er sinds 1 januari 2022 ook een ‘EPC gemeenschappelijke delen’, uitsluitend voor eigenaars van appartementsgebouwen.

De  Vlaams overheid heeft besloten om deze verplichting gefaseerd in te voeren, afhankelijk van het aantal bouweenheden. De precieze data en meer info over het EPC gemeenschappelijke delen kan je terugvinden op onze blogpagina.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

We denken er graag samen over na – Contacteer ons voor een gesprek