Waterkeuring

Kwaliteitvol water voor iedereen

Drinkwaterbedrijven in Vlaanderen zorgen er al een heel lange tijd voor dat ze kwaliteitsvol water leveren aan de gezinnen. Om dit te blijven garanderen werd er een technisch reglement voor binneninstallaties voor drinkwatervoorziening uitgewerkt. Deze wetgeving werd in het leven geroepen door de toename van het gebruik van hemelwater in de woning. Het plaatsen van een regenwaterput en het gebruiken van dit hemelwater wordt verplicht opgelegd bij elke bouwvergunning die wordt uitgereikt. Door de toename van het gebruik van regenwater in de woning is het risico voor rechtstreekse verbindingen met de drinkwaterleidingen de laatste jaren sterk toegenomen.

Wanneer de leidingen van het hemelwater niet werden aangesloten zoals het zou moeten, dan kan dit enorme risico’s inhouden voor de drinkwaterkwaliteit in uw eigen woning, maar ook voor andere gebruikers via terugstroming in het ditributienet. Een waterkeuring, dat eventueel door een keuringsorganisme wordt uitgevoerd, moet de wanverbindingen tussen het regenwatercircuit en de drinkwaterbinnenshuisinstallatie voorkomen.

Indien de installatie als conform wordt gezien, stelt het keuringsorganisme na de drinkwaterkeuring een keuringsverslag van conformiteit op. Na ontvangst van dit keuringsattest kan de watermaatschappij de installatie in dienst stellen.

Vraag vrijblijvend uw prijsofferte aan voor een drinkwaterkeuring via ons contactformulier.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

We denken er graag samen over na – Contacteer ons voor een gesprek