Ventilatiemeting

Volledig prestatie / EPB verslag

Sinds 1 januari 2016 moet iedere bouwheer een ventilatieverslaggever aanstellen bij het bouwen van een nieuwbouwwoning of bij een ingrijpende energetische renovatie. Die stelt een prestatieverslag op van het ventilatiesysteem en zorgt ervoor dat dit wordt opgenomen in het EPB-verslag.

Wat moet er concreet gebeuren?

  1. Ventilatievoorontwerp

Het ventilatievoorontwerp moet voor de start van de werken worden opgesteld. Het bevat alle informatie over het ventilatiesysteem en de impact op uw ruimte(s).
Uw architect of EPB-verslaggever kan dit ontwerp perfect ontwikkelen en visueel voorstellen op een plan. Belangrijk is dat het voorontwerp voldoet aan de norm voor basisventilatie in privéwoningen. Als dat niet het geval is, is een geldig EPB-verslag onmogelijk

       2. Ventilatiemeting

De ventilatiemeting wordt uitgevoerd door een erkend verslaggever, hierbij gaan we ter plaatse gaan aftoetsen of de realiteit overeenstemt met ons ontwerp. Na de installatie gaat hij of zij na of het systeem wel degelijk de norm haalt die het hoort te halen. Vervolgens stelt de verslaggever een dossier op bij het BCCA en bezorgt hij of zij het rapport aan de EPB-verslaggever.

Vraag uw ventillatiemeting aan via ons contactformulier!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

We denken er graag samen over na – Contacteer ons voor een gesprek