Plaatsbeschrijving

Plaatsbeschrijving – gedetailleerde vaststelling

Een plaatsbeschrijving is een gedetailleerde vaststelling van de toestand van een pand op een bepaald moment. Het document vermeld alle bijzonderheden en kenmerken van het pand en is aangevuld met foto’s ter verduidelijking.

Plaatsbeschrijvingen zijn verplicht bij de aanvang of bij het stopzetten van een huurcontract. Men dient met volgende termijnen rekening te houden:

  • ofwel wordt de plaatsbeschrijving opgemaakt gedurende de periode dat het pand niet in gebruik is;
  • ofwel wordt de plaatsbeschrijving opgemaakt tijdens de eerste maand van de verhuring (i.g.v. contracten met een looptijd van minstens één jaar).

Het voornaamste doel van de plaatsbeschrijving is beide partijen te beschermen. De plaatsbeschrijving zorgt ervoor dat we de toestand van het pand bij het begin van de huurovereenkomst kunnen vergelijken met de toestand op het einde. Dit om eventuele schade aan de huurwoning vast te stellen. De gedetailleerde beschrijving creëert duidelijkheid tussen de partijen.

Naast de plaatsbeschrijving bij het huren van een woning bestaat er ook zo iets als een plaatsbeschijving voor aanvang werken. Dit is een plaatsbeschrijving die wordt opgemaakt voordat de bouwwerken van start gaan. Zo kan na de uitgevoerde werken de algemene staat van het goed geconteoleerd worden.

Vraag vrijblijvend uw prijsofferte op voor het opmaken van een plaatsbeschrijving via ons contactformulier.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

We denken er graag samen over na – Contacteer ons voor een gesprek